Run for Kika, halve marathon Madrid
« Vorige

Mijn hardloopervaring en trainingen

(november, 2016)
Twee jaar geleden begon ik met hardlopen. Ik rende toen kleine stukjes van ongeveer 2-3 kilometer, nouja rennen? 
Ik vond het mega zwaar en ik verklaarde iedereen die aan hardlopen deed voor gek. Maar naarmate het steeds beter ging, begon ik het leuk te vinden. Al snel rende ik een paar kilometer aan een stuk door en werden mijn rondjes steeds groter. Ook mijn beste vriendin ging af en toe hardlopen. Toen wij een advertentie van de run for kika Rotterdam 2015 zagen hebben wij ons direct ingeschreven voor de 5 kilometer. Beide haalde we wat sponsorgeld op en liepen wij de 5km. Dat was een fantastische ervaring, na de finish zei ik direct dat ik het volgende jaar weer mee zou doen. Ik ging door met trainen en tikte de 12km aan, tijd voor een nieuwe uitdaging: 1/4 marathon (10,4km) van Rotterdam (april 2016). 2 dagen van tevoren schreef ik me in en kon ik mijn startnummer ophalen. Ik legde de 1/4 marathon af binnen 56 minuten, een persoonlijk record! 
 
Samen met mijn familie schreef ik me in voor de run for kika Rotterdam 2016. In juni was het zover, op een regenachtige dag verschenen wij aan de start. Eerst rende ik de 10km met mijn twee tantes, hierna rende ik nog mee met mijn zus, neefjes en nichtjes die zich hadden ingeschreven voor de 5km. Samen hebben wij 700 euro opgehaald!
 
Nog steeds was ik het hardlopen niet zat en trainde ik lekker verder, stiekem droomde ik over een halve marathon en daarna... wil ik toch ooit de hele marathon gaan lopen. Ik besloot me eerst maar in te schrijven voor een 15km wedstrijd, de erasmusronde.
a.s. zaterdag 5 november zal ik hier aan mee doen, ik heb er heel veel zin in!
 
Vorige week kreeg ik een email van Kika, ren jij mee met de (halve) marathon van Madrid?
Ho, wacht even, halve marathon? madrid? Kika?  ja!! dat wil ik. Toen ik de voorwaarden las (sponsorbedrag van 3700 ophalen) schrok ik toch wel een beetje. Ga ik dat bedrag ooit halen? En hoe wil ik dat doen? Mijn gevoel zei dat ik het kon en dat ik ervoor moest gaan.
Met wat motivatie van mijn vriendin en zus besloot ik om me in te schrijven. Ik ga de uitdaging aan!
Op 21 april zullen wij met een hele groep runners naar Madrid vertrekken, op 23 april rennen wij de halve of hele marathon. In de aankomende weken/maanden voorafgaand aan de marathon zullen wij gezamenlijke trainingen/clinics volgen.
Zelf blijf ik trainen zoals ik al deed, 2 keer per week een snel/kort rondje (5-7km) en 1 keer per week een lange duurloop (op dit moment 12-15km) die ik uit moet breiden naar 21,1 kilometer. let's go for it!
 
 
geen doel is te ver als je plezier hebt in wat je doet
 
 
 
 
 
Er zijn nog geen berichten geschreven, doe dat hieronder
Geschreven op: 03-11-2016